/ Krogspaning /

Sven Stures

 

I april 2019 öppnade i ny regirestaurangen på Norra Långgatan 1 i Kalmar, denna gång under namnet "Sven Stures". Krogspanarnas besök två månader senare var riktigt lyckat och vi hoppas att fler hungriga kalmarbor hittar dit. Vi var nämligen alldeles själva i lokalen den aktuella kvällen och fick njuta av följande vällagade rätter:

Lammryggen var stekt till perfektion, med fina tillbehör i form av en manchegofylld potatiskrokett, fermenterande betor, rostad pumpa och grönkål som bidrog med lämplig syra. Riktigt bra mathantverk! Omdömet hade höjts ytterligare av en något djupare smakpalett; något som kunde utmana smaklökarna lite mer.Helhetsintrycket var dock riktigt bra. Den mjälla gösen hade sällskap av knaprig vit sparris och ramslöksolja.
Belugalinser, kryddigt och salt med rökt sidfläsk lyfte fisken ytterligare. Dessutom provade vi skaldjursbouillabaisse, trevligt serverad ur vad som såg ut som en gjutjärnsgryta, som tyvärr var lite svår att äta ur. Musslor och fänkål i god soppa, med gratinerad havskräfta, en liten bit röding och kräftaioli på tallrik vid sidan av. Goda smaker, om än ganska lite mat, men om ett gott bröd hade serverats för att skrapa ur allt gutt så hade det blivit full pott! Slutligen tog vi kalven, en rare chateaubriand som fick sällskap av en potatisfondant med sidfläsk, en liten bit tryffel och bra sås i riklig mängd. Goda smaker som kunde ackompanjerats med nåt lite krispigt, om vi ska vara petiga.

Sammanfattningsvis vill vi verkligen rekommendera käket på Sven Sture.
Vällagat, fint presenterat på tallriken och mysig miljö.


 
 
   

Halstrad Gös
315:-
Betyg 5

Lammrygg
259:-
Betyg 4,5

Skaldjursbouillabaisse
295:-
Betyg 4

Chateaubriand på kalv
295:-
Betyg 4,5

   
Kvitto  
 
Service: 4
Prisbild: Hög
Helhetsupplevelse:4,5