/ Krogspaning /

Kolgrill Kalmar

Trots den lite udda placeringen i Berga Industriområde känner numera många kalmarbor till restaurang ”Kolgrill Kalmar”. Här serveras ordentliga portioner som mättar oss grovarbetare men som också kan tillfredsställa de finsmakare som uppskattar grillade kötträtter. Det är gott om sittplatser, enkel men familjär inredning.

Vi var hungriga så vår krogspaning började med en Mixmezetallrik för fyra personer. Redan här kunde vi ana ett tema i form av goda såser och röror; Baba Ganousch, hummus, tzatziki och ezme. Det smakar spiskummin, mynta och koriander och på bordet finns salt och peppar som kan lyfta smakerna ytterligare.

Lamm blev allas val, men på olika vis. De marinerade lammracksen var sedan riktigt angenäma, bra tillagade och med god kvantitet.  Urfakebaben, lammfärs på spett, lär vara en av de vanligaste och godaste kebabvarianterna. Kryddad med peppar och persilja kom lammets specifika smaker fram väl avvägt, men utan överraskningar. Exakt likadant tillagat var Beyti Kebab, som utlovades vara lammkött i smördegsrulle men i själva verket var lamm i det vanliga tunnbrödet som serverades till alla rätter. Saftigt och gott, men alldeles för stor portion. Slutligen åts också Hunkar Begendi, lammfilé med grillad aubergine, tomatsås och vitlöksyoghurt. Lammet var gott även här, men drunknade tyvärr i alla såser. Till alla valda rätter serverades bulgur/risblandning (vilket vi generellt föredrog före pommes), tunnbröd, goda såser och röror.

Summering: Trevlig personal, prisvärt, bra (lamm)kött och inget knussel. Mysfaktorn hade dock höjts om bordsljuset tänts och om tallrikarna hade dukats undan hade kvällen fått lite ytterligare guldkant.


 
 
   

Urfa kebab
99:-
Betyg 2,5

Lammracks  
165:-
Betyg 4
Beyti Kebab
119:-
Betyg 3
Hunkar Begendi
125:-
Betyg 3,5
   
Kvitto  
 
Service: 2,5
Prisbild: låg
Helhetsupplevelse: 3