/ Krogspaning /

Grilleriet burgers

 

På Storgatan 10 har vi ju spanat tidigare, men då handlade det om indisk mat, ganska god indisk mat dessutom. Numer serveras hamburgare i lokalen, restaurangen heter ”Grilleriet” och man lovar dagsfärska hamburgerbröd och en färs med 70% högrev och 30% bringa vilket sammantaget antas bidra till ”lite extra lycka i tillvaron”.

Vi väljer fyra olika burgare och dessutom samtliga fem tillbehör och två dipsåser. Köttet visade sig generellt vara föredömligt stekt med en närmast karamelliserad yta, ett rosafärgat inre och en ljuvlig saftighet. Ett stort plus också till de goda bröden, luftiga och lätt rostade med en härligt glansig yta.

Cheeseburgaren var kanske allra bäst, en klassiker med lagom saftighet där kött och ost får sällskap av lämpliga tillbehör som harmonierar väl.

Även baconburgaren kan rekommenderas, även om baconsmaken tenderar att ta över lite, vilket gör att övriga (ambitiösa) ingredienser inte riktigt kommer till sin rätt.

Vad gäller blue cheeseburgaren så smakade den inte så mycket blue cheese och parmesanburgaren smakade heller inte så mycket parmesan. Kanske kunde man adderat lite mer av ädelosten och kanske skulle man kunna komplettera parmesanchipset med någon parmesancremé? I stora drag var vi ändå nöjda och vi tyckte dessutom mycket om pommesen och sötpotatispommesen – här var det både kvalitet och kvantitet. Vi testade även de mer okonventionella tillbehören med rostade rotfrukter och olika pommesvarianter smaksatta med örter, lök och olika ostsorter. Klassikerna är ändå bäst, kort sagt, och vi ser gärna att man varierar tillbehören till förmån för t ex en marinerad bönsallad och egen coleslaw. Tryffeldipen var god, men ännu bättre var den precis lagom starka chilidipen.

Ännu bättre hade vår upplevelse blivit om vi av servisen hade fått frågan om vi ville ha efterrätt eller någon ytterligare dryck efter att vi för länge sedan ätit upp.
Ett avslutande önskemål efter en kväll där maten ändå var mer än helt okej.

 
 
   

Blue Cheese Burger
149:-
Betyg 4

Bacon Burger
149:-
Betyg 4

Parmesan Burger
159:-
Betyg 3,5 lite torr

Cheese Burger
129:-
Betyg 4,5

   
Kvitto  

Service: 2,5
Prisbild: låg
Helhetsupplevelse:  3

Fullsatt och festligt