/ Krogspaning /

Seasalt Kitchen

 

Vid bästa läge i Färjestadens hamn ligger Seasalt Kitchen och dit begav vi oss en vardagskväll i slutet av juni. Vårt förbokade bord var i princip det enda lediga och det var gott om gäster under större delen av kvällen. Menyn innehöll fyra huvudrätter vilket innebar att vi krogspanare gjorde en ”heltäckning”, men denna kväll utgick dessvärre Seafoodbrädan. Därför beställdes istället, utöver tre ordinarie huvudrätter, förrätten vinkokta blåmusslor med rostad potatis och aioli som tillbehör. Detta visade sig vara ett fullgott alternativ där en ordentlig mängd musslor serverades med en härligt gräddig sås med perfekt sälta. Vidare beställdes en oxkind som visade sig vara en rejäl bit, mör och varsamt kryddad, med fräscha och krispiga grillade grönsaker som rimliga tillbehör. Ett riktigt bra alternativ för den som uppskattar en bra långbakad kötträtt. En fiskälskare skulle heller inte bli besviken över den perfekt halstrade rödingen med en klar potatissallad, där vi gärna berömmer de knapriga baconsmulorna strödda över fisken, även den serverad med grillade grönsaker. Halloumiburgaren var det vegetariska alternativet, serverad med en somrig potatissallad och ett härligt briochebröd

Ett litet minus är att Seasalt Kitchen inte har någon webbsida utan bara en Facebooksida och där kan vi inte kunde hitta varken öppettider eller någon meny. Vi försökte även boka bord genom FB sidan vilket inte gick utan vi blev hänvisade till telefon.

En trevlig detalj på Seasalt Kitchen är att maten och kaffet serveras på porslin av de lokala keramikerna Lotta & Mary som dessutom har butik i lokalen bredvid restaurangen. Sådant uppskattar vi krogspanare; lokalt samarbete med synergieffekter för oss gäster och konsumenter.

 
 
   
Vinkokta musslor hel + potatis
175:- +
Betyg 4
Halstrad röding
215:-
Betyg 4
Halloumiburare
175:-
Betyg 4
Kvällen långbakade kött, Oxkind
215:-
Betyg 4
Meny  
Kvitto  
 
Service: 4
Prisbild:   medel
Helhetsupplevelse: 4