/ Krogspaning /

Masala bar

Enkelt schysst indiskt käk till humana priser, det blir den korta versionen av vårt besök på Masala Bar på Storgatan i Kalmar.
En kategori i menyn benämns ”Go west” och här prövade vi varmrökt lax med indiska kryddor, linser och mango. Denna rätt var väldigt välkomponerad, mycket angenäma smaker som fruktigt och lite hetta.
Flera olika texturer som utgjordes av fisken, linserna, mangon och alfalfagroddar och med en kreativ och tilltalande uppläggning blev den här rätten vår favorit. Här fanns dimensioner som tangerade betyg 5, men ett litet minus blev det ändå för laxen som var något torr och som vi upplevde var ugnsbakad och inte varmrökt.
En mer renodlad men möjligen halvtråkig uppläggning präglade dock övriga rätter som prövades. Särskilt Chicken Korma som enligt menyn bestod av vitlök, ingefära, mandel, kokos, koriander kunde vunnit på att kryddas lite mer, men också den möra tomatbaserade lammgrytan. Både lammet och kycklingen var dock vällagade även om man inte trillade av stolen i ren förtjusning, som sagt. Den vegetariska Paneer Palak med tärnad, mjukfärskost i krämig spenatsås var något lite bättre, men också den presenterad utan finess. De tre sista rätterna kunde enligt oss pimpas upp med kontrasterande garnityr eller med några hela bitar av de ingåendeingredienserna. Laxrätten vann alltså den härkvällen, riktigt bra!
Servisen under kvällen var helt okej, även om vår obligatoriska önskan om att splitta notan stökade till det lite. Men bemötandet var bra av den ensamma, trevliga kyparen, prisbilden låg, maten kom i tid och miljön var välkomnande.
 
 
   
Paneer Palak
125:-
Betyg 4
Chicken Korma
125:-
Betyg 2,5
Gosht Rogan Josh
145:-
Betyg 4
Masala Smoked Salmon
145:-
Betyg 4,5
     
Kvitto  
 
Service 3
Prisbild låg, inget över 160:-
Helhetsupplevelse 4