/ Krogspaning /

Grill Brygghuset

 

Restaurang Grill Brygghuset har ett av sommarkalmars absolut bästa läge, precis i anslutning till den vackra gästhamnen. Restaurangen har endast öppet sommartid, men då verkar den å andra sidan oftast vara tämligen fullsatt, i alla fall de kvällar som vi krogspanare promenerat förbi.

Trots en något sval kvällsbris valde vi ett bord på utomhusserveringen och började snart ögna igenom menyn, som visade sig innehålla ett ganska konventionelltutbud. Någon timme senare kunde vi summera enligt följande:

Fisk- och skaldjursspettet var klart godkänt med ett extra plus för den perfekt tempererade fisken, men därmed också tyvärr ganska ofärdiga grönsaker  (som det ju gärna blir när samma råvaror trängs på grillspettet). Vad gäller köttspettet med oxfilé och biff så var även detta helt okej, även om några köttbitar var lite sega. Ännu bättre hade det smakat om BBQ-såsen (färdig från flaska?) hade bytts ut eller kompletterats med en god bea eller mustig sås som harmoni till oxen. Bra vinsås (och tillräckligt mycket vinsås!) serverades dock till lammfilén – en lammfilé som var mör och välstekt med god potatispuré till, vällagad men utan några överraskningar. Slutligen är ju små ”tapas-burgare” en kul idé, men det är svårt att inte översteka så små burgare och dessvärre blev det hela ganska torrt även om smakerna var helt godkända.

Sammantaget en trevlig upplevelse samtidigt som det ju finns potential att pimpa upp och sätta lite guldkant på rätterna, till exempel genom att välja tillbehör med lite omsorg och fingertoppskänsla. Dock måste nämnas den goda servicen, duktig personal som informerar och hanterar sina uppgifter under hela kvällen, precis som man önskar.


 
 
   

Lammfile m. palsternack&potatispure, ört & vitlökssmör, rödvinssås
245:-
Betyg 3,5

Fisk & Skaldjursspett med sauterade primörer & delikatesspotatis, aioli
225:-
Betyg 3,5

Tapashamburgare 50 gr på planka + pommes Veg (Halloumi), Gorgonzola och Classic
147:-
Betyg 3

Grillspett på oxfile & hängmörad biff, bakad potatis, grillad majs, BBQsås,tzatziki
249:-
Betyg 3,5

   
Kvitto  
 

Service 4
Prisbild - medel
Helhetsupplevelse 3,5