/ Krogspaning /

Park Hermina

om oss
 

Efter några månaders vila och rekreation var det så åter dags för tjänstgöring. Det är ett hårt och slitsamt arbete som vi krogspanare utför, men någon måste ju se till att få det gjort så det var bara att spotta i nävarna och sätta igång igen!
Denna tisdag riktades uppmärksamheten mot Park Hermina, en sedan i höstas nyöppnad krog i de lokaler som tidigare benämndes Byttan. Väl på plats uppstod en känsla av trivsel och avkoppling, interiören hade fräschats till samtidigt som spår av Byttans historia synliggjordes. Några detaljer fångade särskilt vår uppmärksamhet och bidrog till samtalsämnen. En påpasslig serveringspersonal indikerade redan från start att här ska kunden bli sedd och inte bortglömd.
A la carte-menyn innehöll fyra stycken huvudrätter vilket, efter en enkel matematisk beräkning, bidrog till en heltäckande beställning genom att vi fyra krogspanare således beställde olika rätter. Småländsk oxfilé med bakade endiver och potatiskaka visade sig vara ett utmärkt val, inte minst med tanke på de tre olika såserna, bland annat en ljuvlig bearnaise i en liten kastrull vid sidan om. Möjligen hade rätten vunnit på lite mer färg på tallriken, kanske någon grönsak eller rotfrukt med textur och smak som tillfört mer dynamik. Confiterad grissida från Västerslät var troligen kvällens höjdpunkt, smakrik och mör och med ankfettsrostad potatis till. Men den fick god konkurrens av den frasigt halstrade, alldeles perfekt gångna, gösfilén med klar hummerbuljong. Till den serverades en krämig risotto. Trevligt med en vegetarisk huvudrätt också i form av hamburgare på öländska bönor, som dessutom visade sig vara riktigt bra bland annat gällande smak och den varierande texturen. Vegetariska burgare kan göras på många sätt, här visade köket kompetens och fingertoppskänsla i hanterandet av de goda bönorna från Öland.
 
 
   
Småländsk oxfilé serverad med bakade röda endiver
335:-
Betyg 4
Vegetarisk hamburgare på öländska bönor
185:-
Betyg 4
Confiterad grissida från Västerslät
198:-
Betyg 4,5
Halstrad gösfilé serverad i klar hummerbuljong
298:-
Betyg 4,5
   
Kvitto  
 
Service 4,5
Prisbild Hög
Totalupplevelse  4,5
 
länk till restaurangen