/ Njutningar och överdrifter /

Postgatan, kalmar

 
 

om oss

Inom kategorin "Njutningar och överdrifter"

Samtliga i sällskapet valde 5-rättersmenyn plus tillhörande vinpaket. Snart visade det sig att ”5 rätter” var en underdrift, flera trevliga instick höjde upplevelsen ytterligare under kvällen och dessutom var personalen hela tiden föredömligt uppmärksamma på huruvida ett vinglas eller ett vattenglas behövde fyllas på.

Kvällen började med en liten inbjudande aptitretare i form av lättrökt forellrom, lokal lök och sötsyrlig vårmusseron. Den därpå följandebrödserveringenkunde avnjutas med ett gudomligt vispat smör innehållandes en perfekt andel brynt smör som gav en nötig ton under brödtuggandet.

Lingon i olika texturer riskerade att ta över i nästa rätt som i övrigt bestod av småländska kantareller, gruere-ost och krispig fläsksida. Men då är vi ganska stränga och sanningsenligt måste denna rätt beskrivas som en av kvällens höjdpunkter.

Däremot var lammet på nästa tallrik för segt – rent objektivt segt – vilket var lite synd eftersom kompositionen i övrigt var omsorgsfull med fänkål, svamp och Opalplommon. Kvällen fortsatte med sensommarfrukt, brynt råg och en St Agur med karaktär och här vill vi särskilt plussa för val av vin. Sötman tilltog i de avslutande rätterna, men de förlorade aldrig sin spänst och vi tänker då till exempel på mötet mellan blåbärssorbet och citronverbena, samt på de varsamt smaksatta septemberäpplena. Kvällens avslutades lika minimalistiskt som den inleddes, med pyttesmå kaffegodisar i form av marmelad samt chokladbiskvi - en helt ljuvlig avslutning.

Det var glad stämning, men lite för hög ljudvolym för att kunna konversera med sitt sällskap.

Så här i backspegeln kan vi konstatera att detta restaurangbesök blev en härlig inledning på hösten 2015, med smakrika kvalitetsråvaror som hör säsongen till.

 
länk till restaurangen