/ Krogspaning /

Ernesto

om oss
 

Kanske tröttnar kalmarborna redan tidigt i december på Janssons Frestelse och kryddiga julköttbullar, med tanke på hur många som faktiskt valt att besöka den italienska restaurangen Ernesto denna tisdagskväll. Vi krogspanare bläddrade noga och omsorgsfullt i menyn och vi konstaterade att Ernestos lyckats skapa en bred och tilltalande meny där det är möjligt att finna något för alla. Till slut beslutade vi oss för att beställa anka, lamm och två olika pastarätter.

Det krispiga ankbröstet var välsmakande och bra balanserat men kunde serverats med lite mer sås. Rätten med lammracks, -inner och ytterfilé bestod av små fina och möra bitar, där köttets särdrag togs tillvara och den fräscha bönsalladen matchade. Det var en väl tilltagen portion med ugnsrostade, hela potatisar. Hummerpastan var generöst tilltagen och hade delikata smaker av hummer och vitlök. Pastarätten med bläckfisk och pilgrimsmussla hade bra bett av chili, men skulle däremot kunna serveras som en större portion.

Överlag smakade alltihop bra, vissa rätter till och med mycket bra, och servicen var fullt godkänd ända fram till att vi ätit klart. Alla vana restaurangbesökare har säkert erfarenheter av att notan dröjer, även efter att man vänligt påtalat en önskan om att betala. Visst var restaurangen full, men trots att vi erbjudit oss att betala i kassan fick vi besked om att det kunde göras vid bordet, med ytterligare 20 minuters väntetid som följd. För oss drog detta ner helhetsintrycket rejält. Obegripligt, men inte alldeles ovanligt har vi förstått. Läs gärna denna artikel på detta tema: (http://www.fokus.se/2015/10/da-finns-jag-inte-langre/ ).
 
 
   
Hummerpasta med dadeltomater
199:-
Betyg 4
 
Bläckfiskpasta med calamari och pilgrimsmusslor
180:-
Betyg 4
Krispigt ankbröst tillsammans med äpple-calvados kompott och potatisstomp
240:-
Betyg 4 
Lamm på 3 sätt. (lamminnerfilé, lammytterfilé och lammracks)
250:-
Betyg 4
   
 Kvitto  
 
Service 3
Prisbild medel
Totalupplevelse 3,5
 
länk till restaurangen