/ Krogspaning /

Hotel Skansen

Efter en kort vinterdvala trädde Krogspanarna åter i tjänst den 7:e mars.
Målet denna gång var en öländsk klassiker, nämligen Hotell Skansen i Färjestaden.
I den tomma restauranglokalen blev vi snart serverade av en flink servitris innan ett
större sällskap anslöt till angränsande bord. De poetiska formuleringarna från
menyn lovade mycket, men några av rätterna levde sedan i praktiken inte
riktigt upp till våra förväntningar. Vi undrar till exempel var whiskeyn tog vägen i
fänkålscruditén (till torskryggen) och tomatconcassén till oxfilén borde hellre tillagas av
färska tomater med lämpliga örter till. Samtidigt var oxfilén perfekt tempererad,
liksom torskryggen som dessutom lyftes ytterligare av fänkål och brynt krondillssmör.
Även lammryggen var väl tillagad och här bidrog en friterad chevreost med spännande kontraster.
Däremot var svamprisotton inte tillräckligt krämig i denna rätt.
Kontraster fanns det även i rödingsrätten, i form av rimmade krispiga rotfrukter
och därtill ljuvlig anyapotatis som nästan fick oss att förnimma nykokta öländska nypotatis.

Kvaliteten varierade, således. Ett avslutande plus till omdömesfulla vinförslag till respektive maträtt.
Oxfilén lyftes verkligen av ett glas Tommasi Surani Atlas!


 
 
   

Mozzarellagratinerad oxfilé
255:-
Betyg 3

Torskrygg
269:-
Betyg 4

Lammrygg
275:-
Betyg 3,5

Röding
249:-
Betyg 4,5

   
Kvitto  
 

Service: 4
Prisbild:   hög
Helhetsupplevelse: 3,5