/ Krogspaning /

Stekhuset

om oss
 

På Restaurang Stekhusets webbsida frontar man med köttmenyn så vi bestämde oss tidigt denna gång: Kött får det bli! Detta var det heller ingen av oss som ångrade, Stekhusets kock verkar ha koll på hur man tillagar kött så det blir lagom saftigt. Möjligen kunde man jobba lite mer med smakerna, till exempel genom att låta lammet få möta lite örter eller vitlök. På så vis skulle det också kunna bli lite mer av den ”sydeuropeiska själ” man har ambition att presentera. Engagerade och uppmärksamma servitriser bidrog i övrigt till att kvällen blev lyckad. Portionerna var väl tilltagna och samtliga krogspanare åt med god aptit.

En tanke som slog oss var att såsen till dylika kötträtter med fördel skulle kunna serveras i en liten skål, så att gästen själv fick större möjlighet att komponera respektive tugga efter eget behag. Nu serverades istället samtliga kötträtter med i princip samma tillbehör och med ett överflöd av sås.

 
 
   
Pepparstek
255:-
Betyg: 4
Skogshuggarplanka
235:-
Betyg: 3
 
Lamminnerfilé
245:-
Betyg: 3
Entrecote
195:-
Betyg: 3,5
   
 Kvitto  
 
Service 4
Prisbild medel
Totalupplevelse  3,5

länk till restaurangen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/ Krogspaning /

Table 20

 
Restaurang Table 20 ligger strax väster om Kalmar City och är alltså en av ganska få Kalmarrestauranger som inte är belägen inne på Kvarnholmen. En vardagkväll i början på november finner man 10-15 matgäster som sitter och väljer från en ganska konventionell meny. Krogspanarna önskar bergtungafilé, oxfilé black and white, vinfrästa tigerräkor samt oxfilé på planka. Den enda kyparen i lokalen håller ett högt tempo mellan borden och lyckas hantera beställningar och servering just-in-time. Däremot var det värre att få oxen ”medium-medium-rare”, tre olika kött-temperaturer fanns det att välja på (inte mer). När rätten väl blev serverad var den dock alldeles perfekt. Bergtungan var lagom tillagad, tigerräkorna likaså, smakerna milda och rena och sammantaget blir det en ganska trevlig restaurangupplevelse. På Table 20 bifogas för övrigt ”sauterade grönsaker” till de flesta rätter och även om detta tillbehör smakar bra skulle det inte skada att respektive råvara fick ett mer genomtänkt tillbehör. Ett kvarstående intryck blir ändå att Table 20 levererade generösa tallrikar (och generösa vinglas) och vällagad mat med genomgående kvalitet.
 
 
   
Vinfrästa Jätteräkor med riskupol
205:-
Betyg  4
Oxfilé Black & White
215:-
Betyg  3,5
Oxfilé på planka
255:-
Betyg  4
Bergtungafilé med krämig örtvinsås
225:-
Betyg  4
 
   
 Kvitto  
 
Service 3,5
Prisbild medel
Totalupplevelse 3,5