/ Njutningar och överdrifter /

Trädgårdsgatan 26, Borgholm, Öland

om oss

Inom kategorin "Njutningar och överdrifter"

I god tid innan kvällen första sittning var vi på plats och avnjöt varsitt glas champagne i väntan på förrätten. Då visste vi inte att detta bara var början på den hittills bästa restaurangupplevelsen för oss Krogspanare. Under dryga två timmar fick vi njuta av tre fantastiska rätter som var och en var ett kapitel för sig. Att dessutom välja föreslaget vinpaket visade sig vara en fullträff. Möjligen hade kummelfilén behövt aningen mer sälta för att ännu bättre matcha det föreslagna vinet; detta var en reflektion som kökschefen var intresserad av att få höra. Över huvud taget står gästen i centrum på Trädgårdsgatan 26, detta blev ett av flera kvarstående intryck från kvällen. Förrätten karaktäriserades av rena och välbalanserade smaker där pepparrotsemulsion, soja och ingefära lyckades lyfta sashimi på pilgrimsmussla och laxloin. Sojan och ingefäran presenterades i löjromsstora klot, vilket möjliggjorde intressanta möten i varje tugga och kökschefen var också villig för att redogöra för hur han hade skapat denna textur. Inför vårt besök fanns det också en nyfikenhet på dryckesval (till saschimin) och det visade sig ju att föreslagen Riesling hade precis den friskhet som krävdes. Två i sällskapet önskade sedan kummelfilé till varmrätt, medan övriga två hade siktet inställt på färsk svensk oxfilé med ankleversmör. Oxen presenterades bland annat i sällskap med sötsura gulbetor och en potatisrulle som hade fått en tydlig ryggrad med hjälp av tre olika sorters lökar. Kvällen avslutades med vaniljpannacotta och bär från trakten, ackompanjerade av choklad och havreströssel. Fräscht och tilltalande.


 
 
 länk till restaurangen